Це прес-служба КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва" розповідає про співробітницю Людмилу Можарівську на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вона - старший диспетчер Оперативно-диспетчерського відділу КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва".

Вже сорок два роки саме її голос найчастіше чують кияни в слухавці телефону, коли набирають номер київської "швидкої", кажуть у КНП.

Житомирянка Людмила Можарівська прийшла на "швидку" після закінчення фельдшерського факультету Київського медичного училища № 2 (тепер - імені Гаврося) у 1981 році.

І відразу - в оперативно-диспетчерську службу.

Фельдшером виїзної бригади за станом здоров'я працювати не змогла - нудило в автомобілі.

Відтоді прийом викликів, скерування бригади на виклик, розмова з пацієнтом - це зона її відповідальності...

Саме спілкуванню з пацієнтами пані Людмила віддає найбільше переваги й часу, адже за стільки років багатьох уже впізнає по голосу.

І тут, ніде правди діти, найчастіше за допомогою звертаються одні й ті ж хронічно хворі, немічні й самотні люди.

Хтось з них справді потребує виїзду бригади швидкої, а комусь достатньо консультації лікаря по телефону: які ліки прийняти і через який проміжок часу.

З боку її робота може видаватись звичайною буденністю й непримітністю.

Але в реальності за кожним таким дзвінком - врятоване життя та здоров'я.

І за всі ці роки їхня кількість вже давно перевищила сотні тисяч...

А Людмила Можарівська продовжує чергування з таким же дівочим запалом, як і сорок років тому, даруючи здоров'я, надію й життя своїм пацієнтам...