Текст документа розміщено на сайті МОН, пропозиції до нього прийматимуть до 12 березня.

Порядок визначає основні засади підготовки та проведення у 2023 році НМТ для оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

Нагадаємо, що 23 лютого Верховна Рада розглянула у другому читанні законопроект 8228-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року» та ухвалила його в цілому у попередній версії, що передбачає два обов’язкові предмети НМТ — українську мову та математику. Історію вступники складатимуть як дисципліну за вибором.

Тим часом Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив демонстраційний варіант одного з блоків мультитесту — з української мови. Він міститиме 30 завдань: 10 — з вибором однієї відповіді з чотирьох варіантів, 15 — з вибором однієї відповіді з п’яти варіантів та 5 завдань на встановлення відповідності. Завдань з розгорнутою відповіддю не передбачено.

За виконання блоку з української мови вступники зможуть набрати максимум 45 балів. Для отримання мінімально необхідних 100 балів (за 200-бальною шкалою) вступнику необхідно буде набрати 5 тестових балів.

Вл. інф.