Створення такого стартапу на базі навчального закладу допоможе підліткам розвинути підприємницьку компетентність, опанувати фінансову грамотність та зорієнтуватись у виборі майбутньої професії. Яким буде новостворене підприємство, чим займатиметься, кого долучатиме до роботи, які завдання виконуватиме, вирішуватимуть його організатори.

Важливо, що на такому підприємстві учні мають шанс стати його керівниками і діяти за правилами реального, отримувати прибуток, виробляти продукцію чи надавати послуги тощо. Водночас підприємство матиме змогу розв’язувати соціальні проблеми школи, громади і навіть регіону.

Для школярів це можливість опанувати ті стратегії та навички, які допоможуть їм стати успішними в дорослому житті.

Гончаренко центри — недержавна мережа освітньо-культурних просторів, які працюють більш як у двох десятках населених пунктів країни. Ідея їх створення належить народному депутату України Олексію Гончаренку.

Головна мета проекту — надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку. Це освітні простори для всіх, хто прагне розвитку, хоче побудувати кар’єру, та для тих, кому небайдужі історія та культура країни. Навчання відбувається безплатно. Особливий акцент у таких центрах роблять на вивчення англійської мови.

Фото Теофіпольського Гончаренко центру.