Про це розповіла на брифінгу директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець (на знімку в центрі).

Тож випускників, які цього року планують вступати до вишів, закликають скористатися ще однією можливістю підготуватися до Національного мультипредметного тесту (НМТ) — завдяки онлайн-урокам.

Згаданий Освітній канал запрацював торік наприкінці січня й продовжив роботу попри війну. Проект реалізовує Закарпатська обласна військова адміністрація спільно з Ужгородським національним університетом. Нині на одній з його платформ викладачі консультуватимуть абітурієнтів щодо вивчення того чи іншого предмета, спеціальної термінології тощо угорською, румунською та словацькою мовами. При цьому НМТ усі вступники складатимуть українською.

«Аудиторія Освітнього каналу, який працював упродовж минулого року, мала гарні показники. Загалом у нас було понад 260 школярів, котрі успішно склали тести й отримали 200 балів з одного чи більшої кількості предметів», — наголосила Мар’яна Марусинець і додала, що це хороший результат.

А щоб учні з усіх куточків регіону мали доступ до якісного навчання, до роботи Освітнього каналу з підготовки до НМТ долучається професорсько-викладацький склад вишу.

«Це професори, кандидати наук, доценти. Вони не просто науковці, а й мають значний педагогічний досвід у викладанні профільних предметів для студентів і учнів шкіл», — зазначив проректор з науково-педагогічної роботи ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Ігор Король.

Він зауважив, що 2022 року до занять на Освітньому каналі долучилося понад 150 учнів. Цьогоріч до проекту запросили більше викладачів, тож до курсу зможуть приєднатися до тисячі учнів. Кожен предмет викладатимуть мінімум два педагоги.

За словами завідувачки кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу факультету математики та цифрових технологій УжНУ Ганни Сливки-Тилищак, викладачі із задоволенням долучилися до мовлення Освітнього каналу. Також вона повідомила, що після кожної теми онлайн-уроку буде спеціальний тест, завдяки якому учасник зможе перевірити рівень засвоєння матеріалу.

Ужгород.

Фото прес-служби ОВА.