Про це повідомляє Міністерство освіти України.

Збільшений бюджет дає змогу посилити фінансову підтримку пріоритетів Erasmus+ щодо інклюзії, активної громадянської позиції та демократичної участі, а також щодо зеленого та цифрового переходу в ЄС та на міжнародному рівні.

Переглянута робоча програма передбачає виділення 100 млн євро з бюджету Erasmus+ для підтримки проектів, що сприяють освітній діяльності та інтеграції людей, які були змушені виїхати з України через війну, у нове освітнє середовище, а також заходи, що підтримують організації, здобувачів освіти та викладачів в Україні.

"Програма Erasmus+ завжди будувала міст між людьми, мовами та культурами. Після війни в Україні ми дуже швидко адаптували програму, щоб інтегрувати нові дії для підтримки тих, хто тікає від війни. Солідарність є складовою європейського способу життя", - заявив Маргарітіс Схінас, віце-президент Європейської комісії з просування європейського стилю життя.

Додаткове фінансування дасть змогу підтримати організації-бенефіціари програми Erasmus+, які фокусують увагу на залученні вимушено переміщених громадян України до своїх заходів. Така діяльність може охоплювати і мовні та культурні інтеграційні курси, і загальну фінансову підтримку у всіх секторах Erasmus+ для здобувачів освіти та викладачів.

"Ми посилюємо програму Erasmus+ 2023 і, зокрема, її підтримку українцям, які покинули свою країну. Ми запрошуємо нашу спільноту Erasmus+ продовжувати висловлювати свою солідарність, яка була продемонстрована протягом минулого року, щодо учнів, студентів, вчителів та викладачів, які постраждали від війни в Україні. І ми заохочуємо організації, що працюють у сфері освіти та молоді, скористатися можливостями Erasmus+, подавши свої проектні пропозиції до 22 березня 2023 року", - повідомила Марія Габріель, єврокомісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді.

Довідково

Еразмус+ - це програма співпраці Європейського Союзу з іншими країнами у сфері освіти, молоді та спорту. Україна є країною-партнером програми у складі країн Східного Партнерства. Для нас Еразмус+ пропонує співпрацю у таких сферах: вища освіта, професійна (професійно-технічна) та фахова передвища освіта, шкільна освіта, освіта дорослих, молодь, спорт.