Влада докладає зусиль, щоб освіта була якісною, але при цьому максимально дотримувалися заходи безпеки, адже країна-агресор не припиняє ракетні обстріли наших міст і сіл, намагається залишити нас без елементарних благ.

Щоб реалізувати право дітей на освіту в умовах війни, важливим питанням є забезпечення освітян технічними засобами для організації якісного навчального процесу як очно, так і дистанційно. Під час робочої поїздки на Вінничину міністр освіти і науки Сергій Шкарлет (на знімку другий праворуч) передав для більш як півтисячі навчальних закладів області. Загалом освітяни регіону цьогоріч отримали понад 2400 пристроїв.

Народна депутатка, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова (на знімку праворуч) повідомила, що це вже друга партія необхідних електронних девайсів.

Минулого року було передано 2327 ноутбуків у заклади освіти Вінницької області. Розподіл усіх пристроїв здійснено пропорційно до поданих громадами потреб.

Вона наголосила, що робота вчителів надважлива, а навчати дітей у нинішніх умовах — це справжній подвиг. Крім того, саме освітяни взяли на себе частину важливого завдання з допомоги переселенцям.

«У перші дні повномасштабного російського вторгнення освітні заклади в Україні взяли на себе непросту місію підтримки переселенців. Я пам’ятаю як освітяни робили все, щоб допомогти, зігріти, нагодувати українців, які рятувалися від ворожих обстрілів. Сьогодні наші вчителі реалізують різні проекти для допомоги військовим, наближаючи перемогу України. І в цій ситуації надзвичайно важливо приділяти нашим педагогам увагу, забезпечувати комфортні умови роботи, що й робить наше профільне міністерство», — підсумувала парламентарій.

Фото: rada.gov.ua