Як інформує МОН, про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки Сергія Шкарлета та спеціального представника головування — координатора проектів ОБСЄ в Україні посла Генріка Вілладсена.

Пілотування єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів магістерського рівня вищої освіти з права та міжнародного права відбудеться у вересні в межах спільного проекту «Сприяння підходам, заснованим на правах людини, у вищій, юридичній та шкільній освіті», який підтримує ОБСЄ.

«Разом з організацією ОБСЄ працюємо над тим, щоб система освіти України була спрямована на якісне навчання, яке ґрунтується на правах людини у вищій, юридичній та шкільній освіті», — зауважив Сергій Шкарлет.

Торік, зокрема, провели вебінари з найактуальніших правових питань в умовах воєнного стану для понад 13 тисяч учасників та Міжнародний онлайн-форум «Забезпечення якості вищої освіти в умовах війни», під час якого обговорили вплив воєнних дій на освітній процес та його організацію. Крім того, організували підвищення кваліфікації освітян — 46 учителів (зокрема, внутрішньо переміщених) здобули нові знання та інструменти з викладання тем, що стосуються прав людини.