Потенційним вступникам пропонують пройти тест в онлайновому середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як інформує Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), тест містить 30 завдань, на виконання яких відведено 60 хвилин. Його зміст відповідає програмі ЗНО з історії України (розділи 6—32) й охоплює теми, що стосуються подій другої половини XVI — початку ХХІ століття. «Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту», — уточнюють в УЦОЯО.

Тест можна знайти за посиланням, розміщеним на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Як під час проходження демонстраційного тесту, так і на реальному тестуванні, вступники зможуть обирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до будь-якого з них, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи отримати результат тестування з цього предмета.

Якщо в абітурієнта немає доступу до Інтернету потрібної швидкості або можливості працювати протягом 60 хвилин за комп’ютером, з планшетом або телефоном, йому радять завантажити файл з демонстраційним варіантом тесту з історії на свій гаджет, виконати завдання в зручний час і звірити свої відповіді з правильними.

На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти в рубриці «Підготовка до тестів» додатково розміщено онлайн-тренажер з історії України, щоб допомогти всім, хто готується до тестування з цього предмета. Він дає змогу вивчити дати історичних подій, попрацювати онлайн із зображеннями українських історичних пам’яток та тестовими завданнями, що містять зображення історичних персоналій.