Такі іспити відбуватимуться у дві сесії: основна стартує 5 червня і завершиться 23 червня, додаткова триватиме з 11 до 24 липня. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Відповідно до наказу МОН реєстрація для участі в основній сесії НМТ триватиме з 3 квітня до 3 травня. До 7 травня зареєстрований абітурієнт матиме змогу в персональному кабінеті внести корективи до своїх даних — наприклад, змінити раніше обраний предмет з додаткового блоку чи обрати інший населений пункт в Україні або за кордоном, де йому зручніше пройти тестування.

У додатковий період (5—12 червня) зможуть зареєструватися вступники, які не змогли з поважних причин зробити це під час основного періоду реєстрації для проходження НМТ або зареєструвалися, проте з певних причин отримали відмову.

Не пізніше як за десять календарних днів до початку основної сесії для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення із зазначенням дати, часу і місця проведення НМТ. Учасники додаткової сесії мультитесту матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце іспиту не пізніше ніж за три календарні дні до його проведення.

Інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100—200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 28 червня, додаткової сесії — до 29 липня.

Тим часом на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти оприлюднили демонстраційний тест з англійської мови, тож у вступників з’явилася можливість перевірити свої знання ще до справжніх іспитів.

Нагадаємо, що під час проходження демонстраційного тесту і під час реального тестування можна вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до одного з них, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи — отримати результат НМТ з цього предмета.

Якщо учасник не має доступу до Інтернету потрібної швидкості або не має змоги працювати протягом 60 хвилин за комп’ютером, йому рекомендують просто завантажити демонстраційний тест на електронний пристрій, виконати завдання у зручний час і звірити свої відповіді з правильними.

Під час справжнього НМТ з іноземних мов не буде завдань з відкритою формою відповіді та з аудіювання, уточнюють в УЦОЯО.