Як повідомляє Департамент освіти і науки КМДА, заяви про зарахування до 1-го класу подаватимуть до 31 травня.

"Батьки майбутніх першокласників зможуть подати всі необхідні документи в електронному вигляді, - зазначила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян. - Зарахування здійснюватиметься на підставі заяви одного з батьків майбутніх першокласників, наданих власноруч або сканованих копій чи фотокопій. Документи мають підтверджувати місце проживання дитини, одного з його батьків (чи людей, що їх замінюють) на території обслуговування закладу. Наголошую, якщо до 31 травня у батьків немає можливості отримати медичну довідку для своєї дитини, це не є підставою для відмови у зарахуванні. Оригінали документів та медичні довідки подаються до закладу освіти не пізніше 18 серпня 2023 року включно".

Діти, які не мають свідоцтва про народження, але взяті на облік як внутрішньо переміщені особи, можуть бути зараховані без цього документа.

В першу чергу до школи зараховуватимуть дітей, які мешкають на закріпленій за нею території обслуговування, а також зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, дітей працівників відповідного закладу та малюків, чиї брати чи сестри вже у ньому навчаються.

Якщо батьки не зареєстровані у Києві або хочуть влаштувати дитину до школи в іншому районі, з іншою територією обслуговування, з 1 червня вони зможуть подати документи на вільні місця до будь-яких освітніх закладів столиці. У разі, якщо кількість заявок перевищуватиме кількість вільних місць, щасливчиків визначатимуть методом сліпого жеребкування.

У департаменті нагадують: до перших класів підуть діти, яким станом на 1 вересня 2023 року виповниться 6 років.

Охочим залишити дитину на другий рік у садочку, за відсутності медичних або інших передбачених законодавством підстав, доведеться сплачувати за її перебування, нагадують у КМДА. Вартість утримання дитини в садку цьогоріч сягає приблизно 5 800 гривень на місяць.