Між тим, договори уже виконуються, і польські фірми знають, як їх знайти, повідомляє польська Gazeta Prawna з посиланням на Puls Biznesu.

"Візит Володимира та Олени Зеленських до Польщі в середу, як повідомляє Офіс Президента, стосуватиметься підтримки України, саміту НАТО у Вільнюсі, договору про добросусідство, а також економіки та відновлення України, нагадала Puls Biznesu.

І додала, що "хоч програмі реконструкції, вартість якої обчислюється сотнями мільярдів доларів, доведеться зачекати до кінця війни, контракти вже можна виграти - потрібно лише знати, де шукати".

"Потреби України величезні, тому що, крім відновлення зруйнованої інфраструктури, необхідно буде заповнити прогалини в економіці. П'ята частина українських підприємств не працює, 5 мільйонів працівників втратили роботу, а виробничі потужності країни знизився на 30-40 відсотків", - повідомляє Puls Biznesu.

За словами видання, згідно з останнім звітом Світового банку, загальна реконструкція України коштуватиме 411 мільярдів доларів. "Збитки від війни становлять 135 мільярдів доларів".

Київ намагається заохотити польські компанії до інвестицій. Чи захочуть вони відбудовувати Україну?

Puls Biznesu наголошує, що "усунення збитків від війни здійснюється на постійній основі".

За інформацією видання, "Дрогбуд" уже виграв кілька замовлень на реконструкцію доріг, а Unibep перміг у тендері на модернізацію прикордонних переходів з українського боку. Фінансування здійснюватиметься за рахунок кредиту польського уряду, йдеться у повідомленні.