Як інформує Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), вона відбуватиметься «в безпаперовій формі». Щоб зареєструватися, потенційний вступник має за допомогою спеціального сервісу на веб-сайті УЦОЯО створити персональний кабінет.

Для цього спочатку зазначатиме реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП); свої прізвище, ім’я та по батькові; дату народження та дані документа, що посвідчує особу. Потім має вказати свої реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію — випускник нинішнього чи минулих років), а, крім того, в разі необхідності заявити про потребу у створенні особливих (спеціальних) умов для проходження НМТ.

Далі вступник має визначитися щодо предмета додаткового блоку Національного мультитесту (обрати із запропонованих переліків), а також щодо населеного пункту в Україні чи за кордоном, де він його складатиме.

Залишиться завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів; підтвердити бажання взяти участь у НМТ і надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Коли формальності виконані, чекайте повідомлення про успішну реєстрацію, яке має з’явитися у персональному кабінеті. Щоправда, замість нього можете отримати інформацію про необхідність виправити недоліки. Перелік останніх буде деталізовано — до прикладу, такою вадою може бути надання недостовірної інформації; ненадання копій документів або надання копій документів, які не відповідають вимогам законодавства; неможливість створення особливих (спеціальних) умов для проходження НМТ, зазначених у медичному висновку.

Виправити недоліки і повторно надіслати документи на перевірку до регіонального центру можна до 7 травня.

Після надсилання своїх даних на обробку з 3 квітня до 7 травня в персональному кабінеті вступник матиме змогу вносити зміни до такої інформації:

— назва навчального предмета додаткового блоку, з якого бажає пройти тестування;

— населений пункт, де складатиме НМТ;

— намір пройти мультитест під час додаткової сесії.

На сайті УЦОЯО розміщено відеоінструкцію, яка допоможе вступнику швидко виконати всі формальності і через 7 днів сформувати в персональному кабінеті сертифікат учасника НМТ-2023.