Як повідомили в Державній службі якості освіти (ДСЯО), у ньому братиме участь 921 педагог, що успішно склав так зване «учительське ЗНО», тобто пройшов перший етап випробування, яким опікувався Український центр оцінювання якості освіти.

Під час другого етапу, присвяченого самооцінюванню власної педагогічної майстерності, вчителі мають заповнити анкети, розроблені Державною службою якості освіти, і надіслати їх до 18:00 год. 10 квітня на електронну пошту certification@sqe.gov.ua.

Учасники сертифікації, які успішно склали незалежне тестування, отримали на свої електронні адреси, вказані під час реєстрації, лист з інформацією щодо персонального доступу до форми анкети самооцінювання. Її заповнюють за допомогою інформаційно-аналітичної системи EvaluEd.

Тим часом фахівці готують аналогічну анкету для педагогів 5-х класів, які цьогоріч вперше проходитимуть сертифікацію. Днями в ДСЯО відбулося засідання робочої групи для підготовки матеріалів до другого й третього етапів сертифікації вчителів математики, які забезпечують реалізацію нового державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти. Реєстрація вчителів математики для участі в сертифікації розпочнеться в серпні.