Чому саме до вересня, а не до кінця року? Політичні коментатори вважають, що до того часу Збройні Сили України повністю звільнять країну від російських вбивць і загарбників, і українці зможуть повернутися додому.

Нині кілька сотень жінок з дітьми мешкають у готелях і на відомчих базах відпочинку в приміський курортній зоні біля міста Дуррес. Влада потурбувалася про те, щоб вони мали триразове харчування, видає їм все потрібне для повноцінного життя.

У повідомленні ЗМІ зазначається, що водночас з цим уряд розглянув і заходи захисту для біженців з Афганістану. Ще влітку 2021 року Албанія прийняла в себе більше двох тисяч громадян цієї країни, які вимушені були покинути її, бо таліби переслідували тих, хто мав зв'язки з міжнародними організаціями, а тим більше, якщо вони працювали на них. Серед біженців, зокрема, політики, журналісти, які були пов'язані з попередньою владою і незалежними неурядовими організаціями. Але на відміну від українців вони не мають наміру повертатися на батьківщину, бо це небезпечно для них. Тому албанські посадовці порадили їм подумати про нове громадянство або отримати візи для переїзду в інші країни.