Про це інформує прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України на власній сторінці у Фейсбуці.

Цю будівлю з 2021 року орендує Американський університет у Києві (American University Kyiv).

Завдяки такому рішенню університет зможе розпочати офлайн-навчання студентів.

"За півтора року функціонування ДІАМ став однією із зразкових державних інституцій щодо прозорості своєї роботи та впровадження антикорупційних практик. Утім, система будівельного контролю на місцях все ще потребує реформування.

Для прикладу, у тому ж Києві Науково-дослідницька школа "Базис", яка враховує всі стандарти безпеки та інклюзивності, досі не введена в експлуатацію. Хоча всі необхідні документи в школи є, як і пройдено всі необхідні процедури будівельного процесу.

Ефективні зміни пропонує закон № 5655. Після його імплементації будь-які необґрунтовані відмови будуть неможливі. Рішення про надання дозволу на введення в експлуатацію прийматиметься автоматично за умови, якщо всі необхідні документи наявні та всі умови дотримані", - прокоментував віце-прем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Згідно з містобудівною реформою ДІАМ контролюватиме критично важливі та інженерно складні об'єкти зі значними наслідками СС3; об'єкти, замовниками яких є державні органи, органи місцевого самоврядування; об'єкти, на які поширюється дія Закону України "Про державну таємницю"; пам'ятки культурної спадщини національного значення.

Контроль за рештою об'єктів уповноваженими особами може здійснюватися на вибір замовника будівництва. Так робиться крок до демонополізації контролюючих функцій.

Довідково

Американський університет у Києві (American University Kyiv) - це перший в Україні приватний університет за стандартами американської освіти. Його відкрили у 2022 році в партнерстві із Arizona State University (ASU) - одного із найбільших університетів США, за сприяння українських та американських інвесторів.

Історичну будівлю річкового вокзалу, збудовану в 1961 році, університет орендував з 2021 року. За цей час будівлю було реставровано - збережено історичний фасад та цінні панно.

"Голос України".