Це розуміють на Хмельницькій АЕС, а тому підтримують тісні контакти з місцевими навчальними закладами. До вже звичних екскурсій в інформаційний центр та на об’єкти ХАЕС цього навчального року для нетішинських старшокласників додали ще й профорієнтаційно-освітній лекторій «Віртуальна екскурсія Хмельницькою АЕС».

Таку провели і для вихованців Нетішинського ліцею № 2. Вже традиційною стала участь у ньому генерального директора ХАЕС Андрія Козюри, котрий відповідав в онлайн-форматі на запитання школярів. Найбільше дітей цікавило те, до яких вишів варто вступати, щоб потім отримати роботу в атомній галузі. Також школярі дізналися про перспективу будівництва додаткових енергоблоків на станції.

Учні ліцею взяли участь у запропонованих дискусіях та вікторинах, а найактивніші отримали подарунки від ХАЕС та Українського ядерного товариства.

Заступник генерального директора з персоналу станції Володимир Гудзь запросив старшокласників до участі у школі атомної енергетики KhNPP Atomic School, яка стартуватиме у новому навчальному році.

А голова нетішинського відділення Українського ядерного товариства Володимир Цибульський анонсував початок реєстрації у Всеукраїнському конкурсі рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ»

Хмельницька область.