Його впровадили в місті завдяки співпраці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та місцевої влади.

Так, на базі Покровського ліцею та гімназії № 109 встановили дві комп’ютерні лабораторії і вже проводять уроки з використанням смарт-технологій. Як розповіли в міськраді, лабораторія оснащена двадцятьма ноутбуками, має інтерактивну панель (smart-дошку), принтер, документ-камеру, мікроскоп з камерою, два роутери та комутатор.

Обладнання дає педагогам змогу проводити уроки у змішаному форматі, організовувати різноманітні демонстрації у режимі відеоконференції. І при цьому спостерігати їх можуть і діти в класі, і ті, хто навчається дистанційно. Ноутбуки забезпечують роботу з прикладним програмним забезпеченням у режимі «один учень — один комп’ютер». Також потужність комп’ютерної техніки забезпечує високу швидкість передачі даних та можливість відеомонтажу.

«Навчання онлайн ще більше підштовхнуло нас до пошуку та опанування сучасних форматів викладання шкільних предметів. Лише протягом останнього року для забезпечення дистанційної роботи вчителів ми передали у школи понад тисячу ноутбуків. Крім того, 379 сучасних планшетів, які ми отримали від наших партнерів з Кореї, роздали учням, батьки яких загинули, захищаючи Україну. Їх отримали і діти військовослужбовців, які нині перебувають у лавах ЗСУ, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, а також сироти», — зазначив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Він додав, що найближчим часом також очікують півтисячі ноутбуків від партнерів із фінського міста Еспоо.

«Справжнім проривом у покращенні якості освітнього процесу стануть лабораторії цифрового розвитку. Адже, крім викладання теорії за допомогою сучасного обладнання, можна проводити досліди. На базі цих двох лабораторій є змога також навчати учителів», — упевнений Олександр Вілкул.

Зазначимо, що на базі гімназії №109 створено Центр хмарних технологій, кращі викладачі розробили зручні для учнів авторські курси з різних предметів, які вже розміщено на освітньому порталі.

Результатами системної роботи криворізьких освітян у цьому напрямі є те, що їх учні демонструють гарні результати на всеукраїнських олімпіадах та міжнародних конкурсах: 183 — здобули перемогу на обласному рівні, 12 старшокласників представляють місто на всеукраїнському. Ліцеїсти Криворізького центрально-міського ліцею перемогли на 14-му національному етапі Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX-2023» — наприкінці червня вони представлятимуть рідне місто в його міжнародному фіналі у Мексиці.

Дніпропетровська область.

Фото Криворізької міської ради.