Як повідомили в УЦОЯО, випробування складатиметься з двох тестів — загальної навчальної компетентності (ТЗНК) та іноземної мови — англійської, німецької, французької чи іспанської, на вибір вступника.

Визначено кількість завдань з кожного тесту, форми тестових завдань, час, відведений на їх виконання, та схеми нарахування балів. Завдання ТЗНК відповідатимуть Програмі тесту загальної навчальної компетентності, з англійської та інших мов — Програмі єдиного вступного іспиту з іноземних мов.

Блок ТЗНК складатиметься з двох компонентів: вербально-комунікативного і логіко-аналітичного. Загалом вступникам запропонують 33 завдання:

десять — на заповнення пропусків у мікротексті (доповнити речення словосполученнями або словами із запропонованих варіантів) та 23 — з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів.

На проходження тесту буде відведено 75 хвилин.

За виконання ТЗНК нараховуватиметься по одному тестовому балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді та стільки ж — за кожний правильно заповнений пропуск у мікротексті.

Загалом за виконання всіх завдань ТЗНК можна отримати від  0 до 33 тестових балів. 

Блок з іноземної мови складатиметься з двох частин — читання та використання мови й міститиме тридцять завдань:

6 — на встановлення відповідності (зокрема, запропонують дібрати заголовки до текстів або частин текстів із запропонованих варіантів); 

5 — із вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів та 19 — на заповнення пропусків у тексті (доповнити речення в тексті словосполученнями або словами із запропонованих варіантів).

На проходження тесту буде відведено 45 хвилин.

За завдання з іноземної мови згідно зі схемою нарахування балів вступники отримають по одному тестовому балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді й стільки само за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності та за кожний правильно заповнений пропуск у тексті.

Загалом за виконання завдань блоку ЄВІ з іноземної мови можна одержати від нуля до 30 балів.

Про свої результати, тобто кількість набраних тестових балів за правильно виконані завдання, учасники тестування  дізнаються після завершення роботи над ЄВІ. За спеціальною таблицею результат кожного блоку буде переведено в рейтингову оцінку за шкалою 100—200 балів. Для отримання оцінки з ТЗНК та з іноземних мов за шкалою 100—200 балів вступник має набрати щонайменше по три тестові бали з кожного з них.

Вл. інф.