Про це інформує Міністерство соціальної політики України на сторінці відомства у Фейсбуці.

Пані міністерка наголосила, що надважливим завданням держави є налагодити відповідні стандарти та забезпечити належні умови для усіх груп людей, щоб кожен почувався комфортно, впевнено, вільно та з гідністю.

«Кожна людина — це важливий учасник повоєнної відбудови й розвитку України. Саме тому ми прагнемо змінити підходи і сформувати нову візію у відносинах між особами з інвалідністю, роботодавцями та державою. Забезпечення повного комплексу інструментів, серед яких: якісна та вчасна реабілітація, перенавчання, набір послуг і підтримки, — усе це дасть кожній людині можливість реалізувати себе в соціумі й на ринку праці, приносити користь і сприяти європейському майбутньому України», — сказала Оксана Жолнович.

Посадовиця розповіла про кроки Міністерства в цьому напрямі, які передбачає законопроект 5344-д.

Нові можливості для бізнесу з підтримки працевлаштування людей з інвалідністю

Це можливість для роботодавців самим обирати зручний для них формат: сплату цільового внеску (або купівлю товарів у соціальних підприємств), виконання встановленої квоти з працевлаштування, переорієнтацію на соціальне підприємство чи отримання адресної підтримки за додаткове працевлаштування людей, які мають інвалідність.

Розширення інструментарію підтримки

У цьому, за словами Оксани Жолнович, сприятимуть приватні агентства зайнятості, які отримуватимуть винагороду за якісне працевлаштування осіб з інвалідністю.

Послуга соціального супроводу

Вона допоможе людині з інвалідністю інтегруватися в робоче середовище, а роботодавцям та колегам підкаже, як правильно взаємодіяти всередині колективу.

Адресна підтримка

Ідеться про субсидовані робочі місця та інші способи мотивації потенційних роботодавців.

Розширення спектра соціальних підприємств

Будь-який бізнес на кожному етапі свого розвитку може стати соціальним. Міністерство всіляко підтримуватиме культуру такого соціального бізнесу.

Насамкінець пані міністерка подякувала Громадській спілці Ліги сильних, Мережі захисту національних інтересів «АНТС», Social Rights UA за організацію важливого діалогу, який відбувся за підтримки проекту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні».

За матеріалами прес-служби Мінсоцполітики.

Фото зі сторінки Мінсоцполітики у Фейсбуці.