Натомість уряд начебто не має наміру задовольнити вимоги владних структур на місцевих рівнях. Про це повідомив новинний портал телепрограми Tagesschau з посиланням на проект рішення Кабінету. Щоправда, днями канцлер Німеччини Олаф Шольц має провести зустріч із главами урядів земель та обговорить з ними питання щодо забезпечення біженців.

Проте схоже, зазначає портал, що федеральний уряд не збільшуватиме допомогу прибулим. Зокрема, з проекту урядового документа для проведення саміту з питань біженців можна зрозуміти, що Кабінет не готовий надати кошти землям понад уже погоджені раніше.

Утім, усе ще може змінитися, адже і в суспільстві, і в колах фахівців тривають дискусії щодо утримання мігрантів. Йдеться зокрема про те, що їм необхідна допомога для швидшої інтеграції та забезпечення робочими місцями. Адже, за результатами дослідження видання Bild, котре посилається на службу зайнятості, приміром, лише 10% усіх українських біженців, котрі нині перебувають у Німеччині, мають роботу.

Такою ситуацією невдоволена певна частина населення країни, що позначається на їхньому досі приязному ставленні до українських біженців. Утім, відомства, котрі працюють з прибулими, вважають, що у тому винні не приїжджі, а зростання вартості життя: упродовж останнього року в Німеччині подорожчало загалом життя, а ціни зросли буквально на все — енергоносії, комунальні послуги, продукти, проїзд у громадському транспорті.

Берлін.

На знімку: Українці в аеропорту Тегель у Берліні (gettyimages.com).