Відновлений садок «Лісова пісня».

Про це повідомляє у Телеграм Бучанська міська рада.

Кошти на відбудову даху закладу збирали німецькі школярі з міста-побратима Бучі Бергіш-Гладбах. А за рахунок місцевого й обласного бюджетів замінили вікна та двері, облаштували підвальне приміщення.

«Дуже велика вдячність! Порівняно з тим, що було, стало дуже гарно. Навіть сам зовнішній вигляд закладу надихає діток з радістю йти у наш садочок», — каже Лілія Висоцька, директор Луб’янського дитсадка «Веселка».

Відновлюють садки і в Ірпені. Як повідомила у соцмережах Ірпінська міська рада, днями розпочав свою роботу дошкільний навчальний заклад № 1 «Лісова пісня», який зазнав значних руйнувань під час повномасштабного вторгнення військ рф і понад рік не функціонував.

У закладі облаштовано 15 груп, де планується розмістити майже 400 дітей. У перший день роботи садочок прийняв 73 вихованців.

«Лісова пісня» — це перший заклад в Ірпені, у якому з 2017 року створені групи з інклюзивною формою виховання, наголошують у міськраді. Нині тут велику увагу приділять передусім безпеці малюків. Для перебування дітей під час повітряної тривоги облаштоване сучасне укриття, в якому зможуть розміститися всі вихованці та персонал.

Приміщення має декілька кімнат для розміщення дітей за віковими категоріями та медичний пункт, харчоблок, спальні кімнати та санвузли.

Садочок відновили коштом державного бюджету та Дитячого фонду ООН UNICEF в Україні.

За даними Міністерства освіти і науки, в Україні станом на 11 травня 2023 року зруйновано 70 та пошкоджено 1031 дошкільний заклад із майже 15 тисяч, які функціонували перед війною.

Крім того, 846 закладів розташовані на окупованих територіях, а 131 залишається прихистком для внутрішньо переміщених осіб. У садках працює 677 Пунктів незламності.

За оперативною інформацією департаментів освіти обласних військових адміністрацій, станом на 01.05.2023 року освітній процес в Україні здійснюють 10367 закладів дошкільної освіти, які відвідує понад 750 тисяч малюків. Проте не всі з них працюють у традиційному форматі. За дистанційною формою надає освітні послуги 2 851 садочок, за змішаною — 1 513.

Як зазначають у МОН, дошкільною освітою охоплено лише 65,4 відсотка дітей відповідного віку.

Фото з Телеграм-каналу Ірпінської міської ради.