Це був напад у кілька хвиль, з короткими інтервалами між атаками. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, окупанти здійснили пуск 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків. Імовірно, росіяни мали на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави. Спільними зусиллями усі повітряні цілі вдалося знищити.

Як стало відомо, у Дністровському районі Чернівецької області внаслідок падіння уламків БпЛА виникла пожежа в гаражі. Крім того, уламки ворожого безпілотника пошкодили 3 житлові будинки та дві лінії електропередач. На щастя, жертв чи постраждалих немає, повідомив очільник ОВА Руслан Запаранюк.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За даними Генштабу, росія продовжує наступати на кількох напрямках на сході України. Окупанти зосереджують сили довкола Бахмута, Мар’їнки та Авдіївки. За добу (на ранок 25.05) Силами оборони відбито декілька десятків ворожих атак.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Завдав авіаудару в районі Кислівки.

На Бахмутському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. Завдав авіаудару в районі Білої Гори. На Авдіївському — противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка. Завдав авіаційних ударів біля Новокалинового, Степового та Авдіївки. На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Водночас ворог завдав авіаударів по території Георгіївки та Курахового. Артобстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Побєда Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, що розташовані поряд з лінією бойового зіткнення. За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 83 рази обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 411 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. «Херсон ворог атакував двічі, випустивши по місту 4 снаряди. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області та об’єкти соціальної і критичної інфраструктури в Бериславському районі, — зазначили в Генштабі.

Фото: Суспільне.