Задля подолання спричинених війною освітніх втрат у деяких регіонах заняття продовжили. За рішенням уряду, навчальний рік має фінішувати до 30 червня, а точну дату початку канікул кожен заклад визначає на свій розсуд, з огляду на безпекову ситуацію та рекомендації місцевої влади. Тож якщо на Херсонщині навчання завершили ще в травні, то у деяких закладах Львівщини уроки триватимуть до 19 червня.

Цими днями пролунали останні дзвоники у столичних школах. Декому з випускників довелося провести свято у шкільному укритті чи в метро, але неодмінно з вірою в те, що ЗСУ не подарують окупантам жодного затьмареного війною дня.

Випускники Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» міста Києва встигли станцювати свій шкільний вальс у перерві між ранковою й вечірньою повітряними тривогами. Заклад готує нашу наукову еліту. За словами директора ліцею Юрія Киричкова, його учні перемагають на міжнародних та національних конкурсах і олімпіадах, зокрема, цьогоріч 56 ліцеїстів стали призерами міського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України і майже 400 — учнівських олімпіад різного рівня.

Того ж дня, коли 107 випускників ліцею попрощалися зі своїми шкільними роками, десь на Херсонщині отримали зібрану учнями та вчителями закладу гуманітарну допомогу. Хай що собі там думають наші вороги, а Україна єдина і перемоги в нас будуть не тільки на науковій ниві!

Фото надано Політехнічним ліцеєм НТУУ «КПІ» міста Києва.