Серед переможців — 14 учасників із почесною відзнакою, 9 — із бронзовими медалями, 7 — зі срібними та 5 — із золотими.

Учасників «Олімпіади геніїв» урочисто привітали з перемогами на прес-конференції в Музеї науки. Подію організували МОН та Мала академія наук.
Україну представляли 47 учнів МАН у Рочестерському технологічному інституті, що у штаті Нью-Йорк. У Києві підлітки розповіли журналістам про свої екологічні ідеї, які вони презентували на конкурсі.

«Ваша участь в «Олімпіаді геніїв» — це також про внесок у Перемогу нашої країни. Адже ви не лише презентували свої проєкти, а й представляли Україну на міжнародній арені», — звернувся до учасників інтелектуального змагання міністр освіти і науки Оксен Лісовий, якого цитує прес-служба МОН. — Ви показали нас світу як державу з потужним інтелектуальним потенціалом. Попри виклики війни та сильний психологічний тиск продовжили займатися своєю справою». На його переконання, саме цьому поколінню до снаги збудувати вдома країну мрії.

«47 представників України — це гордість і привід пишатись», — прокоментував подію заступник міністра освіти і науки з питань євроінтеграції, директор GENIUS Olympiad Ukraine Євген Кудрявець. — Для України — це десятки проєктів на міжнародному майданчику, які отримали поштовх до реалізації та можуть дати глобальні рішення екологічних проблем у майбутньому».

«Золото» на GENIUS Olympiad вибороли Євгенія Вінницька, Олег Запара, Маргарита Перепелиця, Назар Солопіхін і Єгор Щасний. «Срібло» здобули Поліна Даценко, Софія Козинець, Катерина Плющай, Іванна Радиця, Валерій Радченко, Поліна Самойленко та Давид Степаненко. Із «бронзою» повернулися зі Штатів Анастасія Андрущенко, Катерина Арнаут, Єлизавета Бредіхіна, Каріна Галах, Ганна Кіцела, Анна Коваленко, Альона Назаренко, Дарія Назаренко й Іван Самусь.

Почесними нагородами журі конкурсу відзначило Вікторію Заліську, Вікторію Кравченко, Надію Лисенко, Алісу Ломакіну, Андрія Мавріна, Богдана Мінка, Михайла Муцького, Дар’ю Панайотову, Марію Сірську, Карину Солощенко, Діану Хмелюк, Марію Чепіль, Павла Шехета та Марка Юрченка.

Довідково

GENIUS Olympiad — це міжнародний конкурс екологічних проєктів, який щороку відбувається в США і збирає понад 
1 500 учасників з 60 країн. У 2021 році Мала академія наук України отримала ліцензію на проведення національного етапу цього заходу. Цього року в національному відборі взяли участь 700 проєктів з усієї України.

Фото з сайту МОН.