Її результати оголосять  до 28 червня — розмістять в електронних кабінетах учасників тестування.

Левова частка абітурієнтів традиційно складає такі іспити під час основної сесії. Цього разу до участі в ній зареєструвалася 281 тисяча вступників. Вони складали мультитест не тільки в Україні, а й у 47 містах за кордоном.

«На жаль, понад 500 учасників не завершили тестування через тривалі повітряні тривоги», — повідомив у соцмережах міністр освіти і науки Оксен Лісовий і додав: вступники, які не склали або не завершили тестування через об’єктивні причини, зокрема й тривалі повітряні тривоги, візьмуть участь у додатковій сесії тестування, що розпочнеться 11 липня.

За його словами, під час сесії траплялися й технічні проблеми, зокрема хакерські атаки росіян на наші сервери. «Були учасники, які мали складнощі з входом у систему та збереженням результатів тестувань. Усе це було викликом для вступників, однак фахівці тимчасових екзаменаційних центрів надавали їм оперативну допомогу», — зазначив міністр.

Нагадаємо, що 1 липня розпочнеться реєстрація електронних кабінетів вступників. Заяви про вступ прийматимуть з 19 до 31 липня.