По 200 балів учениця отримала за такі предмети, як українська та англійська мови і математика.

Про те, як вдалося досягти високого результату, дівчина розповіла в ефірі радіо «Суспільне. Вінниця». За її словами, на іспит з математики їй вистачило шкільної бази, адже навчається у фізико-математичному ліцеї.

Додатково готувалася з української та англійської, відвідувала заняття в Центрі освітніх технологій. Марія зізнається, що не налаштовувалася на високі бали. Каже, це дало змогу менше хвилюватися.

Талановита випускниця вже обрала для себе виш, в якому продовжить навчання. 

«Я подала на стипендію в Український католицький університет, — розповіла Марія. — Уже отримала позитивну відповідь. Буду навчатися ІТ-технологій».

Директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко повідомив, що Марія Онищук — єдина в області, хто досяг такого високого результату одразу з трьох предметів під час складання Національного мультипредметного тесту. За його словами, під час основної сесії оцінювання 200-бальний результат у регіоні зафіксовано 159 разів. Найчастіше — з математики (75 разів), натомість тільки по одному — з фізики та німецької мови.

Вінницька область.

Скріншот відео: Суспільне/Вінниця.