Стінопис у закладі, який названо на честь класика української літератури, впродовж трьох днів створив художник Ігор Новіков, повідомляє Суспільне.

Життя Симоненка тісно пов’язано з Черкасами. Після закінчення факультету журналістики Київського університету він переїхав з Києва до цього міста. Працював у редакціях газет «Молодь Черкащини», «Робітнича газета» та «Черкаська правда». У редакції останньої познайомився зі своєю майбутньою дружиною.

«У нашій школі є музей-світлиця Василя Симоненка. Маємо дуже цінні експонати — його особисті речі. Мама поета нам передала в школу одяг, друкарську машинку та радіо», — розповідає директорка закладу Оксана Коваленко.

Також у школі щорічно відзначають Симоненківські дні.

«Нашій школі присвоїли ім’я Василя Симоненка у 1994 році. Проєктуючи новий дизайн закладу, ми не могли не акцентувати ще раз на його постаті», — додає директорка.

Художник Ігор Новіков виконував малюнок сам, без допомоги. Це вже не перша його робота, створена в Черкасах. Раніше він намалював мурал-портрет Кузьми — лідера гурту «Скрябін».

Щоб зафіксувати ключові точки, використовував проєктор.

«Перед проєктуванням дизайну фасаду я висловила побажання розмістити стінопис та геометрію з використанням патріотичних кольорів», — розповідає Оксана Коваленко. Запропонований художником варіант сподобався одразу, його й втілили в життя.

Вл. інф.

Фото з Фейсбук-сторінки Оксани Коваленко.