Наскільки закарпатці душевно ставляться до горя та біди і щиро співчувають тим співвітчизникам-українцям, котрих на півдні заскочила біда російських обстрілів, свідчить уже цей факт: на залізничному вокзалі Мукачева сам голова облвійськадміністрації Віктор Микита разом зі своїми заступниками Мирославом Білецьким, Василем Іванчем та Ігорем Шинкарюком зустріли перший поїзд з малечею Херсонщини. У ньому приїхало 104 дитини в супроводі дорослих. І всі одразу ж вирушили до Хустського району. Незабаром група поїде автобусами до партнерів Закарпаття з австрійської федеральної землі Бургенланд. Останні вже чекають і підготували необхідні умови й програму перебування.

«Під час нещодавньої поїздки до Брюсселя за дорученням Президента Володимира Зеленського нашій команді вдалося домовитися з іноземними партнерами з різних країн Євросоюзу про оперативне прийняття на відпочинок до тисячі дітей із Запоріжжя та Херсонщини, які перебувають у небезпечній зоні», — повідомив у Фейсбуці Віктор Микита.

Очільник Закарпаття далі додає, що з першого дня повномасштабної війни обласна влада виконувала місію щодо захисту дітей і матерів на безпечній території, відправляла за кордон на відпочинок, розміщувала на довготривале перебування в області. Нині теж продовжує цю роботу й буде надалі ефективно її проводити.

Голова ОВА дякує главі держави, нашим партнерам за підтримку в складний час, освітянам — за організацію, а батькам — за довіру. Він також висловив упевненість, що ці подорожі стануть корисними хлопчикам і дівчаткам.

Фотозі сторінки ОВА у Фейсбуці.