На базі бібліотеки працюють різноманітні курси з вивчення мови для людей різного віку, а також розмовні клуби для тих, кому не вистачає практики. Також бібліотека співпрацює з проектом "Єдині", який передбачає 28 днів підтримки у переході на українську мову. Розмовні клуби працюють у Центральній міській бібліотеці ім. М. Кропивницького та у її філіях №№ 2, 5, 9, 10, 20, 21, а також у бібліотеці для юнацтва.

Дедалі більше миколаївців приймають рішення переходити на українську мову, тому питання навчальних курсів є наразі дуже актуальним. У цьому мешканцям допомагають саме заклади бібліотечної системи.

Днями Центральну бібліотеку відвідав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, приурочивши свій візит до четвертої річниці з моменту набуття чинності закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Тарас Кремінь зустрівся з учасниками двох груп та обговорив з ними важливість використання державної мови.

"Місто Миколаїв, місто-герой демонструє всій країні, світові любов до рідного слова. І дуже добре, що ми зміцнюємо цю важливу творчу парадигму на прикладі одного з найвідоміших міст. Хочу вірити, що цього року ми досягнемо і ще більших результатів", - зазначив Уповноважений.

У місті діють й інші безплатні курси з вивчення української мови. Міська рада навела адреси 13 таких місць.

Олена ІВАШКО.

Фото з відкритих джерел.