Про це повідомляє Національний фонд досліджень України.

Учасники заходу матимуть змогу налагодити тісніші зв’язки з колегами та потенційними партнерами за межами України, які працюють у сфері науки про дані.

«Одним із результатів школи буде ознайомлення молодих вчених із різними галузями, зокрема астрофізикою, фізикою, біологічними науками та політичними студіями, а також з останніми розробками та методологіями в галузі науки про дані, які можуть бути застосовані в їхній майбутній науковій або професійній діяльності», — йдеться у повідомленні.

Програма включатиме інтерактивні лекції від світових експертів у багатьох галузях, а також невеликі секційні засідання для подальшого вивчення методів та застосувань. Після інтенсивної сесії учасники літньої школи також працюватимуть онлайн над підсумковими проєктами з додатковим наставником (ментором) від міжнародної групи експертів.

До участі запрошують студентів, аспірантів та молодих вчених, які використовують методи DS (Data Science) та ML (Machine Learning — машинне навчання) у своїй роботі.

Відібраних після подання заявок учасників сповістять одразу після прийняття відповідного рішення.

Навчання відбуватиметься на території кампусу УКУ. Його вартість, витрати на проїзд, харчування та проживання покриваються Фондом Сімонса. Учасники отримають стипендію — гривневий еквівалент 500 доларів з урахуванням податків на момент виплати — за активну участь у підготовці підсумкових проєктів.