Юрій Блоха був дитячим тренером з футболу та великим патріотом. Одразу після повномасштабного вторгнення росії Юрій не роздумуючи вступив до лав територіальної оборони та загинув, захищаючи свої позиції від навали ворога. За особисту мужність і героїзм йому присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

На відкритті пам’ятного заходу були присутні голова Березнегуватської громади Сергій Бойко, заступник голови АФМО Олександр Балакін, голова комітету дитячо-юнацького футболу АФМО Людмила Діброва, а також мати Героя Любов Миколаївна. Присутні у своїх промовах добрим словом згадували Юрія Блоху та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.

Турнір розпочався змаганням команд гравців 2007—2008 років народження. Участь у ньому взяли шість колективів із різних куточків Миколаївської області: Березнегуватська, Баштанківська, Снігурівська, Арбузинська та Казанківська ДЮСШ, МДЮСШ Нового Бугу. Всі ігри відбувались у напруженій боротьбі, кожна команда намагалася показати найкращий результат. Але майстернішими цього дня були вихованці Березнегуватської ДЮСШ, які у фіналі лише у серії післяматчевих пенальті здолали команду МДЮСШ Нового Бугу та стали володарями першого трофея турніру «Кубок пам’яті Героя України Юрія Блохи». Третє місце посіли вихованці ДЮСШ Баштанки.

Переможці отримали перехідний кубок турніру, а всі призери — кубки та медалі. Були визначені й кращі гравці команд, яких нагородили статуетками та грамотами. Всі учасники отримали новенькі м’ячі.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.