Воїни-зенітники полку оперативного командування «Південь» стали кращою батареєю протиповітряної оборони Сухопутних Військ Збройних Сил України. Про це кореспондентові «Голосу України» повідомили в регіональному медіа-центрі Міноборони.

Заключний етап конкурсу на кращу батарею відбувався протягом десяти днів на базі Новомосковського загальновійськового полігона, що на Дніпропетровщині. У ньому взяли участь підрозділи ППО оперативного командування «Південь» — зенітний ракетний полк, що дислокується на Дніпропетровщині, 8-й армійський корпус, а також зенітний ракетний полк з Київщини та воїни 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади.

Солдати демонстрували теоретичні знання та практичну майстерність у професійній і військово-спортивній номінаціях, а також злагодженість дій між підрозділами. При цьому вони виконували різноманітні нормативи зі спеціальної, технічної, тактичної і ракетно-стрілецької підготовки.

«Військовослужбовці зробили марш у заданий район, організували оборону базового табору, — розповіли у профільному відомстві. — Протягом ночі надійність їх оборони перевірили диверсійно-розвідувальні групи. Військовослужбовці продемонстрували навички з надання першої медичної допомоги та евакуації поранених з поля бою».

Наступного дня підрозділи виконали залікові навчальні стрільби із зенітних ракетних комплексів «Оса-АКМ» і бойові стрільби із зенітних установок ЗУ-23-2 при відбитті повітряного удару.

«Усі учасники конкурсу продемонстрували високий професіоналізм, належний рівень практичних навичок володіння озброєнням і військовою технікою», — зазначив командувач Сухопутних Військ ЗСУ Геннадій Воробйов.

Дніпропетровська область.

Нагородження військовослужбовця кращої батареї ППО.

Фото регіонального медіа-центру Міноборони.