Марія Пешко (на знімку), учитель за фахом, а нині пенсіонерка з Орв’яниці нашої Дубровицької громади, сама виростила гідного сина Івана Клюйка, справжнього патріота, який загинув на війні 24 квітня 2022 року поблизу села Катеринівка Попаснянського району Луганської області. До цього він був учасником АТО.

Іван був єдиним сином. Відтоді невтішна мама Героя на спомин про нього зробила чимало добрих справ для свого рідного села. За кошти, отримані від держави, вона облаштувала біля ліцею, де навчався її Іван, чудове спортивне поле зі штучним покриттям. Тут займаються спортом місцеві дітки, проводять турніри на честь Івана Клюйка.

У переддень дня народження Героя в Орв’яницькому ліцеї відбувся турнір з футзалу, присвячений пам’яті Івана Клюйка. У ньому взяли участь футбольні команди Колківського, Берестівського, Перебродівського та Орв’яницького ліцеїв. Для дітей це особливий момент, особлива честь стати переможцями цього турніру. Поруч із цим багатофункціональним спортивним полем за кошти Марії Пешко встановили тренажери (на знімку), на яких займаються діти і молодь села.

Не забула вона і про найменшеньких земляків — заробила за кордоном гроші і за них встановила дитячий майданчик в Орв’яниці. Тепер тут людно і гамірно, що тішить цю чудову жінку. Саме за такий дитячий сміх, щирий і безтурботний, віддав своє життя її син Іван.

Марія Пешко таких розваг не мала, бо виросла і виховувалася у дитячому будинку, де не вистачало їй материнської ласки і турботи, тому це вона у повній мірі віддавала своєму сину.

Оксана КРАГЛЕВИЧ, керуюча справами Дубровицької міської ради Сарненського району Рівненщини.

Фото надано автором.