Про це йдеться у повідомленні на сайті вишу.

«Чотирирічний проєкт «Digital University — Open Ukrainian Initiative (DigiUni)» («Цифровий університет — відкрита українська ініціатива»), у якому бере участь ХПІ, передбачає створення високоефективної цифрової освітньої екосистеми для дистанційного та інклюзивного навчання», — йдеться у повідомленні. Це необхідно для забезпечення безперервної, якісної, інклюзивної та прозорої освіти незалежно від місцезнаходження студента та викладача.

Разом із ХПІ партнерами проєкту стануть іще 9 наших університетів. Загалом у ньому беруть участь двадцять п’ять закладів з України, Німеччини, Франції, Чехії, Польщі, Іспанії та Бельгії. До складу консорціуму також увійшли Міністерство освіти і науки та Міністерство цифрової трансформації України, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, а також три асоціації, що представляють ІТ-сектор та студентів. Координатором проєкту виступає Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Бенефіціарами проєкту є українські студенти та співробітники вишів, чимало з яких переміщені всередині України та за її межами. DigiUni покликаний забезпечити наступність освіти для студентів, які навчаються в українських вишах, українською мовою та за відповідною навчальною програмою.

Проєкт DigiUni відповідає потребам, які відображено у схваленому Єврокомісією Плані дій з цифрової освіти до 2027 року та українській Концепції цифрової трансформації освіти та науки на період до 2026 року. Його розроблено відповідно до порядку денного ЄС та Європейського освітнього плану.