А в рідному селі Морочне на фасаді місцевого ліцею, де навчався Герой України Богдан Корнійчук, встановлено меморіальну дошку, у закладі є куточок пам’яті — «дерево життя» Богдана.

Про свого випускника розповідає директор ліцею Марія Тишковець:

— Богдан мріяв стати військовим, тож після закінчення дев’яти класів вступив до Київського військового ліцею імені Богуна, потім — до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет морально-психологічного забезпечення. Випускника-лейтенанта у 2020 році направили на службу до 53-ї окремої механізованої бригади ім. Князя Володимира Мономаха в Сєвєродонецьк Донецької області. Був заступником командира з морально-психологічного забезпечення. Старший лейтенант Богдан Корнійчук загинув 6 березня 2022 року в бою з ворогом у селі Валер’янівка Донецької області. Тепер він назавжди у небесному строю.

Розповідь директора доповнює морочненський староста Василь Тишковець:

— Богдан був справжнім воїном, гартував дух і волю: кандидат у майстри спорту, займався плаванням, боротьбою, військовим багатоборством... Мама Богдана Світлана Федорівна служить військовим медиком в одному з госпіталів на сході. А в сусідньому з Морочним селі живе рідна сестра Героя Аня Корнійчук.

Рівненська область.

Фото з відкритих джерел.