Вона тривала два з половиною місяці, і за цей час її побачили понад 50 тисяч осіб, зазначають організатори.
На виставці «Марія малює», що тривала з 7 липня по 17 вересня, були представлені сто картин Марії Примаченко, понад 90 з яких ще ніколи не виставлялися, цитує директорку «Українського дому» Ольгу Вієру Forbes.ua. Картини належать до приватної колекції мистецтвознавця Едуарда Димшица.

Від продажу квитків отримано понад 2 млн грн, повідомляє Вієру. На виставку прийшли понад 50 тисяч осіб, половина відвідала її безплатно та за пільговими квитками, додає вона. Вартість пільгового квитка на екскурсію з куратором — 100 грн, повного — 150 грн. Пільговий квиток лише на відвідання виставки — 50 грн, повний — 100 грн.

Варто зазначити, що виставка мала тривати до 27 серпня, але через високу відвідуваність вирішено було її продовжити. До речі, дні завершення виставки стали рекордними за відвідуваністю. А найпопулярнішою в соцмережах стала робота «Дика красавиця з коброю гуляється»: саме поруч із нею найбільше фотографувалися гості, помітила директорка «Українського дому».

«Марія малює» перевершила довоєнні показники з відвідуваності виставок картин українських художників, свідчать дані, надані Національним художнім музеєм. Найпопулярнішою там залишається виставка «Олександр Богомазов: творча лабораторія»: у 2019-му за 53 дні її відвідали понад 13 тисяч осіб.

Фото автора.