Крім того, студентські роботи виставлятимуть в центрі розвитку освіти Лодзинського воєводства в Згежі (РП) та освітніх закладах України. Події анонсовано на сайті університету.

Роботи виконані в техніці витинанки студентами освітньої програми «Цифрове етномистецтво» кафедри декоративного мистецтва і реставрації факультету образотворчого мистецтва і дизайну Яною Силенко, Анастасією Ромашко, Кірою Куліковою, Юрою Субботенком, Поліною Істоміною, Ангеліною Редько та Єлизаветою Кравчук.

Вважають, що перші у світі витинанки з’явилися у VІІ—ХІІ ст. в Китаї. В Україні широкої популярності вони набули в ХІХ—ХХ ст., коли використовувалися в оздобленні сільських хат.

«Ідея монументальних (вуличних) витинанок, виконаних за допомогою сучасних матеріалів, полягає в тому, щоб привернути увагу молоді, митців, дизайнерів до творчих можливостей декоративно-ужиткового мистецтва і наповнити ним сучасне середовище», — кажуть в університеті.

Витинанки виконані на банерній плівці, тому мають значні переваги над традиційними, вони «витривалі» й не бояться транспортування та дощу, чудово експонуються в архітектурному та парковому середовищі. 

Перша презентація проєкту «Світло крізь...» відбулася нещодавно під час історико-культурного благодійного заходу «Портал крізь століття. Старосвітській Богуслав», далі творчий доробок студенти показали на першому мистецькому фестивалі «Бойчук Fest» Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука й отримали схвальні відгуки та нові творчі пропозиції.

Фото з сайту університету ім. Грінченка.