Стали відомі результати чергового етапу урядової програми "єРобота" на Львівщині. Як інформують в обласному центрі зайнятості, цього разу право на мікрогрант вибороли 44 заявники. Зокрема до 250 тисяч гривень на розвиток бізнесу отримають 5 юридичних осіб, 38 приватних підприємців та особа, яка започатковуватиме власну справу. Вони зобов'язалися створити 91 нове робоче місце.

"За результатами розгляду заяв учасників 15-ї хвилі цієї урядової програми Львівщина вкотре стала лідером за кількістю позитивних рішень, – повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк (на знімку). –  Переможці останньої хвилі програми "єРобота" займаються оптовою та роздрібною торгівлею або ремонтом автотранспортних засобів, ведуть діяльність у сфері охорони здоров'я та соціальної допомоги, надають інші послуги, розвивають переробну промисловість, галузь освіти, інформації та телекомунікації, будівництво або сільське господарство. Загалом цьогоріч завдяки участі у програмі на рахунки 713 заявників надійде 169,1 мільйона гривень та буде створено 1512 нових робочих місць".

Так само позитивне рішення про фінансову допомогу для масштабування підприємницької діяльності у цій хвилі отримали троє учасників програми "Грант для ветеранів та членів їх сімей". Загалом урядовим проєктом щодо підтримки ветеранського бізнесу скористалися 18 мешканців Львівщини. До речі, заяву для участі у згаданих програмах можна подати через застосунок "Дія" та через центри зайнятості.

Програма "Грант для ветеранів та членів їх сімей" сприяє фінансовій підтримці бізнесових ініціатив учасників бойових дій. За допомогою гранту зуміла продовжити власну справу Віта Гарасимчук (на знімку). На реалізацію задуму отримала непогані кошти – понад 400 тисяч гривень. Поки чоловік захищає державу від російських окупантів, дружина поповнила обладнанням відкритий іще торік тренажерний зал.

"Наш пріоритет – реабілітація та залучення підлітків до здорового способу життя. Грант дав нам змогу вдосконалити зал, зробити його комфортнішим. Допомагає в реалізації ідеї й наша родина. Тепер працюємо над розвитком напрямку реабілітації ветеранів. Такі гранти дуже важливі для військових, адже власний бізнес допомагає адаптації в суспільстві", – зазначила Віта Гарасимчук.

В обласному центрі зайнятості акцентують увагу і на компенсації роботодавцям при влаштуванні осіб з інвалідністю. Приміром, при створенні одного робочого місця для інвалідів І групи відшкодовуватимуть 15 мінімальних зарплат. Кожен член суспільства має відчувати себе захищеним

Насправді можливостей для економічного розвитку навіть під час воєнного стану є достатньо. Приміром, завдяки конкурсу Львівського регіонального партнерства зайнятості "ОПЛІЧ" отримали по 10 тисяч доларів на відкриття власного бізнесу та підтримку діючого 26 суб'єктів господарювання. Серед них – 10 релокованих та 16 місцевих. Кошти – на придбання обладнання та інструментів. Умова грантів – створення нових робочих місць.

Львівська область.

Фото надано обласним центром зайнятості.