«Срібло» виборов десятикласник Львівського фізико-математичного ліцею Дмитро Гілей, а «бронзу» — вихованці цього ж закладу Юрій Залізний та Богдан Огородник, а також учні Українського фізико-математичного ліцею КНУ ім. Т. Г. Шевченка Андрій Коросько й Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату Кіровоградської обласної ради Поліна Кондратенко. Ще одну бронзову медаль урочисто вручили одеситу Владиславу Андрухіву з Рішельєвського ліцею. Прізвища переможців оприлюднили на сайті Львівського та Київського фізико-математичних ліцеїв.

Молодіжна олімпіада з астрономії та астрофізики IOAA-Jr була започаткована в 2020-му з метою популяризації астрономії серед учнівської молоді. Цьогоріч International Olympiad on Astronomy and Astrophysics Juniors відбувалася з 24 по 30 вересня у грецькому місті Волос в очному форматі.

Щоб створити команду, яка представлятиме Україну на цьому інтелектуальному змаганні, провели відбір у три етапи: до першого було допущено приблизно 60 учасників, до другого запрошено майже 35. За результатами ІІІ етапу сформували команду, що складалася з шести найсильніших учнів. І кожен із них повернувся з нагородою!

Фото з фейсбук-сторінки Львівського фізико-математичного ліцею.