Зараз на місці продовжують працювати рятувальники. Станом на 16.00 з-під завалів дістали тіла 48 загиблих людей, серед них хлопчик 6 років.

6 людей, в тому числі 1 дитина, отримали поранення. Медики надають їм необхідну допомогу. Рятувальні роботи на місці тривають.

***

За попередньою інформацією, удар по селу Гроза росіяни завдали ракетою типу "Іскандер". Станом на 18:10 відомо про 51 загиблу людину.

Зазнали поранення 7 людей. Усі вони були госпіталізовані в медзаклади області. Серед поранених 6 жінок, більшість яких старше 50 років, та 55-річний чоловік. Дві жінки перебувають у важкому стані, стан решти постраждалих медики оцінюють як середньої тяжкості. Один з поранених, на жаль, помер у лікарні,  написав Голова Харківської ОДА та Харківської ВЦА Олег Синєгубов на особистій сторінці в Фейсбуці.

Усі постраждалі мешканці села Гроза.

***

Терористична атака російських військових по селу Гроза стала найкривавішим злочином росіян на Харківщині за весь час від початку повномасштабного вторгнення.

Про це інформує Голова Харківської ОДА та Харківської ВЦА Олег Синєгубов на особистій сторінці в Фейсбуці.

За останніми даними, цей злочин забрав життя 51 цивільної людини, 6 людей поранені.

***

Гроза Куп’янського району Харківської області  "це невеличкий населений пункт. У ньому досі проживало близько ста мешканців. Більшу частину мешканців цього села було вбито однією ракетою, запущеною росіянами. Це найбільша кількість жертв одного обстрілу з початку повномасштабного вторгнення у нашому регіоні", - повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Посадовець підтвердив, що у кафе проходили поминки за військовим, там були присутні його родичі та друзі.

"Всі загиблі - цивільні. Це здебільшого жінки, люди похилого віку. Звичайні місцеві мешканці, які ховали та поминали свого односельчанина", - зауважив Чубенко.

Речник ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко інформує, що з-під завалів загалом дістали 58 осіб, із них 51 - загинули.

Рятувальники, медики, правоохоронці, волонтери, місцеві мешканці продовжують працювати на місці.

"Тривають пошуки тіл загиблих. Важко сказати, чи є ще люди під завалами. За попередніми даними, в кафе знаходилося близько 60 людей, а можливо, й більше. Рятувальна операція триватиме, поки ми не розберемо завали", - зазначив Василенко.

***

Три дні, з 6 по 8 жовтня, в Харківській області будуть оголошені днями жалоби.

Вічна пам'ять жертвам російського терору. Щирі співчуття їхнім рідним та близьким, – написав очільник Харківської області на своїй сторінці в Фейсбуці.

Фото зі сторінки Олега Синєгубова у Фейсбуці.