Юлія Гришина і Кирило Демченко.

Фото з фейсбук-сторінки Юлії Гришиної.

Про це нагадала у соцмережах народна депутатка, голова підкомітету з питань вищої освіти парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

«Голос української молоді лунає в ООН!» — написала вона у соцмережах. Відео виступу Кирила Демченка Юлія Гришина розмістила на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Дуже важливо, щоб українську молодь чули на потужних світових майданчиках, бо такі виступи мають вкотре нагадати всьому світові про жахливі реалії, в яких вимушене жити та боротися молоде покоління, — зазначила парламентарій. — Саме для цього ми в Експертній раді студентства працюємо над розширенням партнерських відносин зі студентськими організаціями з усього світу».

Попереду багато роботи на міжнародній арені, додала Юлія Гришина.

Нагадаємо, що Експертна рада студентства закладів вищої освіти створена при голові підкомітету з питань вищої освіти. В її межах працює кілька робочих груп — зокрема, з питань розширення прав студентів та студентського самоврядування.

Секретар Експертної ради Кирило Демченко є молодіжним делегатом України до ООН на 2023—2024 роки.

«Молодіжний делегат України до ООН» — всеукраїнська програма, спрямована на активізацію участі молоді в міжнародній політиці та поширення принципів роботи ООН серед молоді, а також побудову діалогу між урядом України та молоддю. Програма реалізується з 2014 року спільно МЗС та Фондом родини Богдана Гаврилишина. 29 вересня молодіжні делегати України до ООН Микола Попадюк та Кирило Демченко у межах свого мандату виступили на Третьому комітеті 78-ї Генасамблеї ООН.

Вл. інф.