Поштове відділення села Худяки — одне з кращих не лише у Черкаському районі, а й в області. Тут працює дружний і згуртований колектив.

— Дівчата люблять свою роботу, — каже завідувач пошти Валентина Нестеренко, — тому й трудяться не один десяток літ.

Сама Валентина Василівна прийшла працювати сюди майже два десятиріччя тому. Після закінчення інженерно-будівельного інституту повернулася до рідного села і, як вважає, зовсім випадково потрапила на пошту.

— Думала, це тимчасово, — ділиться вона, — а пропрацювала завідувачем дванадцять років. За цей час вдалося відремонтувати приміщення, провести газ. А потім я закінчила ще один вуз за спеціальністю «фінанси та аудит» і... звільнилася з пошти. Вирішила спробувати свої сили у рекламному бізнесі.

Утім, нова робота не припала до душі Валентині Нестеренко, й вона знову повернулася у колектив сільського відділення поштового зв’язку.

— Тепер я знаю, що це — мій світ, — переконана вона. — Мені подобається працювати з односельцями, з колегами-поштовиками. Ми дуже стараємося, щоб обслуговування було на найвищому рівні, а у відділенні — гарно і затишно.

Сама Валентина Василівна навчилася виготовляти картини з кавових зерен та тканин, і прикрасила своїми оригінальними творами залу для відвідувачів. А ще — яскравими кімнатними квітами, які дуже любить.

— Листоноші щодня долають на велосипедах по 13—15 кілометрів, — розповідає наша співрозмовниця. — Їм приємно приходити на роботу до комфортного доглянутого приміщення. А наші клієнти, коли заходять на пошту, хвалять нас за чистоту, затишок. Кажуть: «Наче у музеї побували...»

У селі Худяки близько тисячі домоволодінь, у яких мешкає понад три тисячі осіб. Майже у кожен двір кілька разів на тиждень приходить листоноша. Загальний тираж періодики, яку передплачують жителі села, — понад тисячу примірників.

— Тішить те, — каже завідувач пошти, — що молоді батьки передплачують для своєї малечі багато дитячих газет і журналів. Старші люди віддають перевагу районній, обласній пресі. Є у нас і читачі «Голосу України».

Ось Світлана Демченко кладе до сумки листоноші свіжий випуск парламентського видання (на знімку). «Голос України» завжди вчасно надходить до жителів села, адже Худяки поруч із Черкасами.

Так працює невеликий і злагоджений колектив. Жінки задоволені своєю роботою. «Ось тільки оплачувалася б вона краще, — висловила спільну думку ветеран поштового зв’язку Світлана Демченко. — Адже ми на відповідальній державній службі...»

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.