Працівники міліції затримали мешканця Дніпропетровська під час спроби демонтувати 17-метровий міст у селі Хутірське Петриківського району. Перекинута через рукав річки Чаплинка металева конструкція шириною два з половиною метра і вагою близько п’яти тонн простояла тут не одне десятиліття.

Коли за викликом місцевих мешканців прибула слідчо-оперативна група райвідділу, 49-літній чоловік уже зняв два швелери. Він повідомив міліціонерам, що розбирає міст на прохання своєї матері, якій належить цей перехід. Жінка розповіла слідчим, що ще 1979 року місток, щоб скоротити шлях у село, змонтував з балок її нині покійний чоловік. Жодних документів на спорудження він не оформляв. Переходом стали користуватися чимало сусідів. Але тепер він здався господині непотрібним і вона попросила сина розібрати його.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України — крадіжка. Розпочато розслідування. Однак... під час слідства було встановлено, що мостовий перехід на балансі Хутірської сільради не перебуває, проектної документації на його будівництво ніколи не було. До матеріалів кримінального провадження долучено довідку голови сільради про те, що ця споруда належить вищевказаній громадянці, зазначили в міліції.