У новому садочку з нового року розпочнеться дитяча біографія 75 хлопчиків і дівчаток села Веряця Виноградського району (на знімку). 

У зв’язку з цим тут напередодні влаштували справжнє свято. І розділити його з молодими батьками та дітворою приїхали керівники області і району разом з народним депутатом України Іваном Балогою. «Щоб у Веряці відбулася така приємна подія, ми об’єднали зусилля обласної, районної та місцевої влади», — зазначив у вітальному слові голова ОДА Василь Губаль, повідомляє його прес-служба. Варто додати, що реконструкцію незавершеної житлової будівлі під садок розпочали 2009 року. Й увесь цей час у селі на нього дуже чекали, бо понад двадцять вихованців відвідували дитсад при школі, але у черзі стояло ще 180 малюків. Тепер проблему майже розв’язано, оскільки з початку січня в новому садочку запрацюють ясельна, молодша, середня та старша групи. Сільрада обладнала харчоблок і укомплектувала заклад новими меблями та інвентарем. За словами завідувача Веряцького ДНЗ Юлії Іваніги, згодом планують відкрити ще дві групи. Опалюють садок електрикою.

До речі, протягом року 17 шкіл Закарпаття було оснащено навчальними комп’ютерними комплексами. Такі само технічні засоби отримали й шість дитячих садочків, які стали переможцями конкурсу (за 2013 рік) «Кращий дошкільний навчальний заклад». На це з обласної казни виділено 1449,3 тис. гривень.

Закарпатська область.

Фото прес-центру облдержадміністрації.