Дніпропетровськ втратив ще одну історичну цікавинку. Минулих вихідних на центральному проспекті Карла Маркса на ділянці від вул. Барикадної до вул. Гоголя бруківку закатали шаром асфальту.

У департаменті комунального господарства і капітального будівництва міської ради це пояснюють тим, що бруківка, мовляв, слизька і нерівна, а тому значно ускладнює рух транспорту, особливо взимку.

Водночас громадськість обурена. Людям незрозуміло, кому заважала бруківка, яка надійно служила довгі століття на відміну від асфальту, який сходить зі снігом. Щодо проблем зі слизькою дорогою — то таких днів за рік ледве набереться з десяток. «Я категорично проти, — сказав місцевим журналістам голова Дніпропетровської профспілки автомобілістів і автоперевізників Михайло Тонконогий. — Бруківка — це найнадійніше і досить довговічне покриття. А щодо незручностей у зимовий час — просто потрібно встановлювати на колеса зимові шини. Адже там сковзали переважно тролейбуси з лисими шинами. Цікаво й те, що ремонт проспекту не входив у Програму соціально-економічного розвитку міста й не голосувався на сесії, а міський голова Іван Куліченко зовсім нещодавно заявляв, що майже 70 млн. грн., призначених на ремонт доріг, затримало Держказначейство.