В Олександрії на Кіровоградщині малюків до дитсадочків приймають лише за електронною чергою. Програму електронної реєстрації в дошкільних закладах започаткували ще у жовтні минулого року. За цей час до ДНЗ оформлено 1783 дитини. Запровадження уніфікованої системи електронної реєстрації спростило процедуру прийому малят до садочків та зробило її прозорою.

Завдяки цій програмі керівники дошкільних навчальних закладів отримують відомості, необхідні для вирішення організаційних питань, зокрема, збору, накопичення та обробки персональних даних дітей дошкільного віку, які стоять у черзі на зарахування, зараховані або вже відвідують дитячі садочки.

До того ж електронна система сприяє взаємодії дошкільних навчальних закладів та батьків потенційних вихованців ДНЗ, вважають в Олександрії. Втім, не буває й без казусів. Трапляється, що батьки хочуть зареєструвати дитину відразу до кількох закладів, де є вільні місця, неуважно вносять дані до електронної бази тощо. Проте система вже показала свою ефективність.

Кіровоградська область.