Унаслідок удару пошкоджено багатоповерховий будинок у Солом'янському районі, двоє людей постраждали, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

Інформація від ДСНС

Соломʼянський район: унаслідок ворожого обстрілу виникло загоряння на 24 поверсі житлового будинку. Займання було ліквідовано до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. У трьох квартирах часткове руйнування стін на 24-26 поверхах та ще у трьох – вибиті вікна.

За попередніми даними, постраждало двоє людей, з яких одну особу – госпіталізовано. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Дарницький район: унаслідок падіння уламків виникла пожежа у кімнаті на другому поверсі двоповерхового приватного недобудованого будинку. Пожежу ліквідовано на площі 20 кв. м. Постраждалих немає.

На місцях подій працює 10 одиниць техніки, а також 43 рятувальники ДСНС.

***

«Знову ті самі «Shahed», і знову намагання вразити інфраструктуру міста і житлові будинки. Один з рашистських дронів наробив лиха в Соломʼянському районі Києва».

Про це написав начальник КМВА Сергій Попко в Телеграмі.

Посадовець повідомив, що там, у багатоповерховому житловому будинку виникло загоряння на верхніх поверхах, в трьох квартирах часткове руйнування стін та ще у трьох - вибиті вікна.

За словами посадовця, двоє постраждалих із забоями мʼяких тканин та різаними ранами, один з них госпіталізований.

У Дарницькому районі, внаслідок падіння уламків дрона, виникла пожежа у двоповерховому приватному будинку. Без постраждалих.

В Голосіївському районі падіння уламка без руйнувань  та постраждалих.

Інформація оновлюється й уточнюється.

"Пошкоджені будівлі ми відновимо. Але життя не відновиш. Тож найважливіше, що цей удар Київ пережив без жертв. Бережіть себе і вірте в ЗСУ! – підсумував начальник КМВА Сергій Попко.

Знищено 24 ударних БпЛА

У ніч на 22 грудня 2023 року російські окупаційні війська атакували 28-ма ударними  безпілотниками типу «Shahed» з районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф,  Чауда – Крим.

Про це інформує Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України у Телеграмі.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті бойової роботи збито 24 «шахеди» у межах Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей.

Фото зі сторінки ДСНС України та Управління стратегічних комунікацій Генштабу ЗС України у Телеграмі.