Аналіз звернень жителів Дніпропетровщини з питань ЖКГ на «гарячу лінію» голови ОДА Дмитра Колєснікова було покладено в основу плану підготовки до опалювального сезону. Таку заяву на сесії облради зробив заступник голови ОДА Олексій Бурік.
За словами чиновника, ці звернення допомогли комунальникам підготуватися до опалювального сезону, оперативно виявляти недоліки в системах теплопостачання, а в процесі підключення тепла протягом доби розв’язувати проблеми, що виникали. В ОДА відзначають, що за минулий місяць на «гарячу лінію» звернулося 565 громадян. І нібито 93 відсотки проблемних питань уже вирішено.
Проте кореспондентові «Голосу України» продовжують надходити повідомлення про те, що перебої з подачею тепла в регіоні є. Не скрізь воно є навіть у центральних районах обласного центру. Або громадяни не довіряють владі й не звертаються до голови, або їх заяви в позитивній статистиці чомусь не враховано. Та й сам автор писав цей матеріал у квартирі з холодними батареями — в Бабушкинському районі Дніпропетровська.
Спорудили міст за 800 тисяч
Новий понтонний міст через річку Інгулець було відкрито 9 листопада в Кривому Розі (на знімку). Він дасть змогу трьом тисячам жителів селища Мотронівка безпечно і комфортно діставатися до міста, де вони здебільшого працюють і навчаються. Старий понтонний міст перебував в аварійному стані, його постійно зривало — особливо під час весняних повеней.
Будували новий міст, вартість якого становить майже вісімсот тисяч гривень, разом з Південним ГЗКом. Це стало одним з етапів виконання програми «Місто без окраїн».
«Під час будівництва використовували винятково вітчизняні будівельні матеріали, на міст дали гарантію на п’ятдесят років. Ми контролюватимемо його якість, — пообіцяв під час відкриття віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. — У разі виникнення будь-яких проблем підприємство, яке будувало міст, проводитиме роботи за власний кошт».
Фото ДФ Інституту Горшеніна.