Як розповіли в міськраді, нові професії дадуть змогу учасникам бойових дій російсько-української війни виконувати роботу для вітчизняного бізнесу та міжнародних корпорацій. При цьому продовжувати жити в Кривому Розі, оформивши ФОП для отримання оплати від замовників.

«Проаналізувавши увесь перелік послуг для ветеранів, бачимо, що дуже актуальним є питання працевлаштування. Для цього залучаємо партнерів. Хочу подякувати громадській спілці «FlowMates», разом з якими розпочинаємо цей проєкт, що передбачає онлайн-навчання сучасних, затребуваних на ринку праці професій в IT-індустрії», — зазначив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

У спілці наголосили, що вони об’єднують інвесторів, фахівців IT-сфери та бізнесменів із загальним портфелем понад сто мільйонів доларів.

За словами СЕО спілки Катерини Мілютенко, одночасно з навчанням IT-професій ветерани зможуть підвищити рівень англійської мови та отримати консультації професійного психолога, який допоможе їм сприймати нові реалії життя, відчути себе потрібними у професійному і цивільному середовищі.

Data Analyst (аналітик даних) — затребувана в сучасному світі професія. Завдання такого фахівця — знаходити і обробляти великий об’єм даних для управлінців та створювати зрозумілі звіти, необхідні для прийняття рішень.

Data Scientist — фахівець вищого рівня, ніж Data Analyst. Він не лише знаходить дані та створює звіти, а й на їх основі робить прогнозування в певній сфері або галузі.

«За даними світового аналітичного центру ринку інформаційних технологій IDC, у 2022 році ринок великих даних Big Data вперше перевищив рівень в сто мільярдів доларів виручки постачальників послуг. Темпи зростання ринку становлять понад 15% на рік, що створює попит на десятки тисяч фахівців Data Analyst та Data Scientist. До 2030 року аналітика великих даних буде впроваджена усюди і становитиме приблизно 55% від усього програмного бізнесу», — повідомив заступник міського голови Сергій Мілютін.

Ініціатори проєкту стверджують, що автоматизоване управління даними звільнить розум та руки провідних і аналітиків-початківців та вчених, які працюють з Big Data, і вимагатиме від них нових навичок роботи із вдосконаленими системами аналізу інформації і її впровадження в основні бізнес-ніші.

Фото Криворізької міської ради.