Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

Зокрема, проектом закону пропонується удосконалення процедури військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, зміну призовного віку з 27 до 25 років, виключення з переліку висновків військово-лікарських комісій висновку про обмежену придатність до військової служби, запровадження для громадян України базової загальновійськової підготовки до 3 місяців для всіх громадян віком від 18 до 25 років при всіх навчальних закладах, встановлення обмеження прав громадян України, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби тощо.

Проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» зареєстрований під № 10378. Його текст та супровідні документи опубліковані на сайті Верховної Ради.

Своєю чергою командування Сухопутних військ ЗСУ планує розширити коло тих, кого можуть призвати під час мобілізації, повідомляє «Громадське». Серед них громадяни, які раніше були зняті з військового обліку до 2015 року та не були поновлені відповідно до змін у законодавстві; громадяни, у яких закінчився термін відстрочки від призову під час мобілізації; громадяни, які досягли 27-річного віку, але не були взяті на військовий облік військовозобов’язаних у зв’язку з ухиленням.

Фото з відкритих джерел.